Jak wybrać dobrą szkołę dla baristów?
Profesjonalna szkoła dla baristów pozwala zgłębić tajniki związane z parzeniem i przygotowywaniem kawy. Wysoki poziom szkoleń zapewni dostęp do niestandardowej wiedzy i umiejętności pożądanych na rynku. To także sposób na poznanie technik, które pozwalają przyrządzać wysokiej jakości aromatyczną kawę. Jako przeszkolony barista posiada się wiedzę, jak prawidłowo spienić mleko i właściwie połączyć je z zaparzonym espresso. Jak wybrać dobrą szkołę dla baristów?
Szkoła dla baristów – jak wybrać?
Profesjonalna szkoła dla baristów zatrudnia doświadczonych specjalistów z tej dziedziny, którzy są członkami Światowego Stowarzyszenia Kawy Speciality i autoryzowanymi trenerami Coffee Skills Program. Dzięki temu są gotowi przeprowadzać szkolenia i kursy na najwyższym poziomie. Zajmują się zarówno przekazywaniem wiedzy pasjonatom, chcącym podnieść swoje umiejętności, jak i osobom zawodowo zajmującym się serwowaniem usług baristycznych, w celu podniesienia kwalifikacji i rozwijania zdobytych kompetencji. Szkoła baristów oferuje opracowane przez siebie kursy stanowiące połączenie praktyki z wiedzą na temat gatunków kawy, sposobach jej rozróżniania i parzenia oraz teorią o fachowych urządzeniach.
Szkolenia dla baristów – co oferują?
Specjalistyczne szkolenia dla baristów bazują na wiedzy światowych specjalistów i ekspertów z branży kawy, którzy swoje umiejętności zdobywali przez wiele lat na całym świecie. W oparciu o informację od mistrzów takie szkolenia są gotowe przekazać kursantom tajniki przygotowywania i serwowania kawy, które są podziwiane przez znawców z całej branży. Są w stanie podpowiedzieć w wybraniu specjalnych młynków czy innych akcesoriów baristycznych. Specjalistyczną wiedzę na ten temat można uzyskać m.in. dzięki kursom opracowanym przez testera kawy Wojciecha Szymańskiego, który dba o sposób przekazywanych umiejętności.
Szkolenia dla baristów – jakie wybrać?
Wybierając dostępne kursy baristyczne, trzeba zwracać uwagę na jakość programu i doświadczenie prowadzących. Wartościowa oferta składa się zarówno z części praktycznej, jak i teoretycznej, a także nie zaniedbuje kwestii konserwacji, pielęgnacji narzędzi pracy baristy. Po ukończeniu takiego kursu podopieczni powinni nie tylko posiadać umiejętności rozpoznawania gatunków kaw, ale również przyrządzania kawy czy napojów kawowych.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana