Producent mięsa o konkretnej specjalności
Na polskim rynku znajdziemy wielu producentów mięsa, produkujących artykuły różnego rodzaju. Ze względu na to, że wskaźnik spożycia drobiu w Polsce stale wzrasta, niektórzy z nich postanowili skupić się wyłącznie na jednym gatunku mięsa. W rezultacie umożliwia to otrzymanie jak najwyższej jakości produktów, cechujących się zarówno atrakcyjnym wyglądem, jak i wyjątkowym smakiem.
Producent mięsa drobiowego
Drób to jeden z najczęściej spożywanych rodzajów mięsa, który wprowadzany jest do codziennej diety już od najmłodszych lat. Wynika to z jego wysokich walorów smakowych, które przypadają go gustu dzieciom i dorosłym. Na tle innych produktów wyróżnia się ono niską kalorycznością, przy jednoczesnych dobrych wartościach odżywczych.
Producent mięsa drobiowego Starmeat zajmuje się wytwórstwem mięsa z kurczaka oraz z indyka o dużej zawartości białka, witamin oraz minerałów. Artykuły są bogate w witaminy A, B i E, a także w fosfor, żelazo, magnez oraz potas. Ich spożywanie wpływa zatem pozytywnie na ciśnienie krwi, uregulowanie poziomu cukru oraz na kondycję włosów i skóry.
Produkowane mięso z indyka oraz z kurczaka przez Starmeat to również doskonałe surowce do wielu przetworów. Mogą być one wykorzystywane do wędlin, wyrobów garmażeryjnych oraz pysznych dań, takich jak burgery, uwielbiane przez dzieci i dorosłych nuggetsy, kotlety drobiowe czy hot-dogi.
Dlaczego warto kupować mięso od producenta o konkretnej specjalności?
Produkcja wyłącznie jednego rodzaju artykułów żywnościowych wiąże się z tym, że w stu procentach jest ona skupiona na otrzymaniu jak najlepszych surowców. Do wytwórstwa mięsa drobiowego używane są zupełnie inne metody niż w przypadku innych jego gatunków, które pracownicy firmy Starmeat opanowali do perfekcji, co pozwoliło firmie na uzyskanie artykułów o wysokich walorach smakowych i wizualnych.
Starmeat dysponuje najnowocześniejszym zakładem produkcji, w którym przestrzegane są wszelkie standardy jakościowe. Produkty odznaczają się certyfikatami jakościowymi, takimi jak BRC oraz IFS. Oprócz tego w firmie funkcjonują analizatory kontrolujące w sposób ciągły parametry fizykochemiczne towarów, takie jak woda, biało, tłuszcz oraz wapń.
Warto wspomnieć o tym, że Polska jest jednym z największych producentów mięsa drobiowego w UE. W związku z tym mięso drobne z indyka i z kurczaka od producenta Starmeat jest dostarczane nie tylko na teren kraju, ale również odpowiednio zapakowane oraz przewożone w dostosowanych samochodach wysyłane jest za granice, co z całą pewnością świadczy o jego wysokiej jakości.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana